Gizlilik Sözleşmesi

Yakala.co Gizlilik Politikası
YENİBİRİŞ İNSAN KAYNAKLARI HİZMETLERİ DANIŞMANLIK VE YAYINCILIK A.Ş. (“Yakala.co” veya “Biz”) internet sitesi veya mobil uygulamalarına ziyaretçi, kullanıcı veya müşteri olarak yaptığınız ziyaretler sırasında bizimle paylaştığınız verilerin korunması bizim için önemlidir. Bu nedenle sizler için bu Gizlilik Politikasını (“Politika”) hazırladık.
Ziyaretçi, kullanıcı veya müşteri olarak internet sitemizi veya dijital uygulamalarımızı kullandığınızda IP adresiniz ve konumunuz siteye giriş yaptığınız tarih ve zaman ile beraber loglanır. Bu bilgi, portalleri kullanımınızı analiz etme, kullanıcılarımızın ihtiyaçlarını analiz etmede kullanılmakta olup üçüncü kişilerle paylaşılmaz. İnternet sitesi veya mobil uygulama ziyaretçilerimizin IP bilgileri kimliklerini belirlemede kullanılmaz.
Kişisel verileriniz de dâhil olmak üzere diğer gizli bilgiler de bu Politika ile belirlenen amaç ve kapsam dışında üçüncü kişilere aktarılmaz veya üçüncü kişilerle paylaşılmaz.
Ziyaretçilerimiz, kullanıcılarımız ve müşterilerimizin gizliliğini korumak ve bilgi temininde güvenli bir deneyim sağlamak ve kişisel bilgilerin kullanılmasında, tamamen uluslararası alanda kabul edilen mahremiyet koruma standartlarıyla uyumlu bir anlayış benimsemekteyiz.
1. Bizimle paylaştığınız kişisel verileriniz
İnternet sitemiz veya mobil uygulamalarımızı, üye olmak suretiyle kullanırken ve ziyaret ederken veya elektronik bültenlerimize kayıt olduğunuzda kişisel verilerinizi bizimle paylaşmaktasınız.
1.1. Bize sağladığınız kişisel verileriniz
İsminiz, soy isminiz, elektronik posta adresiniz, ev ve cep telefonu numaralarınız, ev adresiniz, kredi kartı bilgileriniz (kredi kartı numarası, kredi kartı sahibinin adı ve soyadı, kredi kartı son kullanma tarihi, CVV2 ve benzeri bilgiler), konum bilginiz, mobil cihazınızdaki hesaplarınız, profilleriniz ve medya dosyalarınız gibi bilgileri kayıt olduğunuzda, müşteri hizmetleri ile irtibat kurduğunuzda veya herhangi bir ürün veya hizmetimizden yararlanırken bizimle paylaşmaktasınız. 1.2. Otomatik olarak topladığımız kişisel verileriniz
Kullandığınız hizmetlerimiz, reklamlarımız, bizimle etkileşime geçme sıklığınız, kullandığınız cihazlara ilişkin bilgi ve veriler, hizmetleri kullanma sıklığınız, kategori tercihleriniz, saati, konuşma kayıtları, arama yapan telefona ait numara bilgiler veya tarihi gibi veriler ile çerezler üzerinden toplanan tarayıcı ve log bilgileri ve müşteri hizmetlerimiz ile yaptığınız görüşmeler kapsamında ses kayıtlarınız gibi veriler otomatik olarak program ve yazılımlarımız yardımıyla toplanmaktadır. Çerezlere ilişkin daha detaylı bilgi için lütfen bu Politikanın 6. maddesi ile internet sitemizde yer alan Çerez Politikamızı incelemenizi öneririz. 2. Kişisel verilerinizi kullanma amaçlarımız
Bilgilerinizi paylaşmanız sizlere ürün ve hizmetleri gerektiği şekilde sunabilmemize, daha duyarlı hizmet vermemize ve internet sitelerimizi iyileştirmemize imkan tanıyacaktır. Bizimle paylaştığınız veya otomatik olarak sizden topladığımız verileriniz aşağıda sayılanlarla sınırlı olmamak üzere;
• Ziyaretçi, kullanıcı ve müşterilerimize kişiselleştirilmiş hizmetler sunmak ve kullanıcı tecrübesini daha kaliteli hale getirerek kullanıcı memnuniyetini arttırmak,
• Ziyaretçi, kullanıcı veya müşterilerimizin bize izin verdiği ölçüde onlarla iletişime geçmek, hizmet ve kampanyalarımızdan haberdar etmek,
• Yakala.co internet sitesi ve mobil uygulamalarının teknik açıdan fonksiyonlarını izlemek ve gerektiği gibi çalışmasını sağlamak,
• Ziyaretçi, kullanıcı ve müşterilerimizin için Yakala.co internet sitesi ve mobil uygulamalarından ücretsiz olarak yararlanmasını sürdürebilmesi için reklam satış amaçları ile kullanmak,
• Size yayınlarımızı göndermek,
• Elektronik posta ile bülten göndermek ya da bildirimlerde bulunmak,
• Sorularınızı cevaplamak ve etkin bir müşteri hizmeti sunmak,
• Size yeni hizmetlerimiz hakkında bilgi vermek,
• Yakala.co internet sitesi ve mobil uygulamaları veya iş birliği içinde olduğu kişiler tarafından doğrudan pazarlama yapmak,
• Ziyaretçi, kullanıcı veya müşterilerimizin kimliğini ifşa etmeden çeşitli istatistiksel değerlendirmeler, veri tabanı oluşturma ve pazar araştırmalarında kullanmak,
• Sistemle ilgili sorunların tanımlanması ve Yakala.co internet sitesi veya mobil uygulamaları içerisinde çıkabilecek sorunları ivedilikle gidermek,
• Ziyaretçi, kullanıcı veya müşteri tecrübesini analiz ederek hizmetlerimizi geliştirmek ve iyileştirmek, içerik ve ürün çeşitliliğini arttırmak,
• Sizinle hizmetlerimiz ile ilgili bu kapsamda iletişim kurmak (anlık mesaj, elektronik posta, sair çevrimiçi ve çevrimdışı mesaj/anlık bildirimler (push notifications)), tercih ve beğenileriniz doğrultusunda size seçenekler sunmak, teknik altyapı problemleri ile karşılaşmanız halinde sizlere teknik destek vermek, izlediğiniz ürünler ile ilgili güncel gelişmeleri ve ürün önerilerini sizinle paylaşmak,
• Ürün ve hizmetlerimiz ile ilgili teknik ve hukuki tedbirleri almak (örneğin hukuka aykırı içerik paylaşılmasını önlemek),
• Eğer sunduğumuz hizmetleri mobil cihazınızdan veya mobil uygulama üzerinden kullanıyorsanız coğrafi konum bilgilerinizi paylaşmanız sizden istenebilir. Böylelikle hizmetlerimizi kendi dijital platformlarımızla veya üçüncü kişiler ile iş birliği yaptığımız hallerde bu platformlarda da konum bilgilerinizi kişiselleştirmek ve coğrafi konumunuza (geolocation) ait bilgileri paylaştığınız durumlarda, bulunduğunuz bölge veya ülkeye göre size içerik veya içerikle ilgili bağlantılı reklam ve hizmetler sunmak, ihtiyaçlarınıza hızlı cevap vermek ve çözüm önerileri üretmek,
• Ziyaretçi, kullanıcı ve müşterilerimizin Yakala.co internet siteleri ve mobil uygulamalarından ücretsiz olarak yararlanmasını sürdürülebilmesi için reklam satışı,
amaçlarıyla kullanılmaktadır.
2.1. İnternet sitemiz veya mobil uygulamalarımız aracılığıyla bizimle paylaştığınız veriler
Yakala.co internet sitesi ve mobil uygulamaları üzerinden üye veya kayıt olduğunuzda ya da elektronik haber bültenine kayıt olmak suretiyle çeşitli çevrimiçi yollarla bilgilerinizi bizimle paylaşmayı seçebilirsiniz. Kişisel verilerinizi elektronik posta, telefon veya mektupla müşteri hizmetleri temsilcilerimizden biri ile irtibat kurarak bizimle paylaşabilirsiniz. Bazen Yakala.co, kişisel bilgilerinizi Yakala.co dışındaki üçüncü şahıslardan da edinebilir. Bu, müşterisi olduğunuz bir şirketin satın alınması ya da kişisel bilgilerinizin ortak şirketlerimizden biri tarafından, söz konusu şirketlerce açık rızanızın alındığı durumlarda, açıklanması şeklinde olabilir.
Yakala.co üzerinden gerçekleştirdiğiniz alışverişler kapsamında bizimle kredi kartı bilgilerinizi paylaşmaktasınız. Toplanan mali bilgiler, satın alınan ürün ve hizmetler ile ilgili satış süreci ve muhasebeleştirilmesi amaçlarıyla işlenmektedir. Yakala.co dijital partalından bir satın alma gerçekleştirdiğinizde size ait mali bilgiler, işlemin gerçekleştirilmesi için banka veya kredi kartı şirketleri gibi kişilere aktarılır. Aktarılan bilgiler;
 Kredi kartı numarası,  Son kullanma tarihi,  CVV2, veya banka hesap bilgisi gibi ödeme amaçlarına ilişkin verilerdir. Satın alma sırasında, size ait fatura ve ödeme bilgileri (isim, soy isim, fatura adresi), size gönderilen faturalar ve sizden alınan ödemelere ait dekont örnekleri, ödeme numarası, fatura tutarı, fatura numarası, fatura kesim tarihi gibi veriler alınır. Bu veriler; faturalandırma sürecini yönetmek, muhasebe, satış sonrası hizmetler, iletişim, pazarlama, denetim, kontrol, ödeme hizmet sağlayıcıları ile yürütülen süreçler kapsamında işlenir. Satın alma yaptığınızda size ait mali bilgiler işlemin gerçekleştirilmesi için banka veya kredi kartı şirketleri gibi kişilere aktarılır. Kredi kartı bilgileriniz Yakala.co veri tabanlarında tutulmaz.
Yakala.co internet sitesine Facebook ve Twitter gibi sosyal ağlarda yer alan hesaplarınız aracılığıyla da isim, soy isim, doğum tarihi, elektronik posta adresi vb. bilgileri girmeden kayıt olmak mümkündür. İşbu Politika kapsamında sosyal ağlar üzerinden hizmetlerimize kayıt olmayı tercih etmeniz halinde, söz konusu sosyal ağlar tarafından tarafımıza gönderilen verileri işleme, aktarma ve saklama yetkilerini vermiş olursunuz. Verilerinizi aktardığımız üçüncü kişilere dair güncel listeyi kontrol etmeniz ve işbu Politikanın 3. maddesini incelemeniz tavsiye edilir.
Kamuya ifşa etmeyi tercih ettiğiniz (örn. yorum yazmak, oy vermek, puanlama yapmak, tavsiye vermek, fotoğraf paylaşmak ve düşüncelerinizi açıklamak gibi) ve diğer ziyaretçi veya kullanıcıların ulaşabileceği ve görebileceği şekilde bilgi veya kişisel verilerinizi paylaşmanız durumunda (örn. fotoğrafınız, isminiz, soy isminiz, doğum tarihiniz, takma isminiz (nickname)) tarafınızdan ifşa edilmiş olarak kabul edilir ve açık rızanız olmadan istatistik, reklam veya promosyon amaçları için kullanabiliriz. İfşa ettiğiniz kişisel verilerinizin üçüncü kişiler veya başka siteler tarafından kullanıldığı hallerde herhangi bir sorumluluğumuz bulunmamaktadır.
2.2. İnternet sitemiz veya mobil uygulamalarımız üzerinden ziyaretçi olarak bizimle paylaştığınız veriler
İnternet sitemizi veya dijital platformlarımızı kayıt olmadan ziyaret etmeniz halinde, dijital ortamdaki davranışlarınız (tıklama sayınız, sekmeleri açma sıklığınız veya ilgi gösterilen başlıklar gibi), IP adresiniz ve kullandığınız cihazlar hakkında bilgi toplayabiliriz. Söz konusu bu bilgiler, kişilerin kimliğinin belirlenmesine olanak sağlamaksızın sadece analiz ve istatistiki amaçlarla toplanmaktadır.
3. Verilerin Paylaşılması
Kişisel bilgileriniz, ürün ve hizmetlerin sunumuyla sınırlı olmak üzere; Yakala.co ve iş birliği yaptığı gerçek veya tüzel kişilere aktarılabilir ve size özel ürün seçeneklerimiz ya da fırsatlar hakkında sizinle iletişim kurulabilir. Yakala.co kişisel bilgilerinizi istatistikler çalışmalar yapmak amacıyla da kullanabilir ve sadece bu çalışmaların yapılması amacıyla iş birliği yaptığı gerçek ve tüzel kişiler ile paylaşabilir. İnternet sitemizin kullanım sıklığına ve şekline dair bilgilerinizi çerez dosyaları üzerinden alırız. Dilediğinizde internet tarayıcısı ayarlarınızı değiştirerek bu bilgi paylaşımını sonlandırabilirsiniz. Daha detaylı bilgi için lütfen bu Politikanın 6. Maddesini inceleyiniz.
3.1. İş birliği yapılan gerçek veya tüzel kişilerle kişisel verilerin paylaşılması
Yakala.co iş birliği yaptığı tüzel veya gerçek kişilerle ortaklaşa olarak, size bir ürün satabilir ya da bir hizmet sunabilir. Böyle durumlarda, Yakala.co’ya üyelik formu, elektronik bülten vb. yollarla kayıt olmanızdan önce Yakala.co tarafından böyle bir ortaklığın mevcut olduğu ve ortağımızın kim olduğu hususunda size önceden bilgi verilecektir.
Yakala.co, kişisel verilerinizi başka üçüncü kişilere, kendi amaçları için kullanmalarına olanak verecek şekilde, satmaz veya bu kişilerle bu amaçlarla paylaşmaz.
4. İnternet sitemiz veya mobil uygulamalar tarafından üçüncü kişi internet siteleri veya mobil uygulamalara verilen linkler
İnternet sitemizde veya mobil uygulamalarımızda üçüncü kişilere ait internet sitelerine, portallere veya mobil uygulamalara linkler verebiliriz. Fakat bu sitelerde yer alan üçüncü kişilerin tabi olduğu gizlilik politikalarının uygulanması hususunda hiçbir sorumluluğumuz bulunmamaktadır. Yakala.co dışındaki kişilere ait internet siteleri veya mobil uygulamalar kapsamındaki gizlilik politikaları işbu Politikadan farklı olabilir. Bu nedenle, üçüncü kişilerin gizlilik politikaları ile kişisel verileri işleme politikalarını incelemeniz tavsiye edilir.
5. Bizimle paylaştığınız bilgilerin gizliliğin korunması
Bize emanet ettiğiniz bilgileri koruma konusundaki sorumluluğumuzun farkındayız. Bizimle paylaştığınız kişisel verileri gizli tutmayı, bunları ticari sır olarak saklamayı ve gizli bilgilerin gizliliğinin devam ettirilmesi hususunda verilerinizin yetkisiz üçüncü kişilere veya kamuya ifşasını önlemek için tedbirler almaktayız. Aldığımız idari ve teknik tedbirler için internet sitemizde yer alan Yakala.co Kişisel Verilerin İşlenmesi ve Korunması Politikasını incelemeniz önerilir.
5.1. Güvenlik
Yakala.co olarak; güvenli veri tabanları, sunucular, firewall’lar (güvenlik yazılımları) ve elektronik posta bilgilerinin şifrelenmesi dahil, güncel teknolojik gelişmeler ışığında kişisel verileriniz de dahil olmak üzere, bilgilerinizi korumak için mevcut bilgi ve veri değerlerinin ve risk durumunun analizini yaparak en geniş ve uygun önleyici güvenlik önlemlerini almayı ve üçüncü kişiler tarafından siber saldırı gerçekleşmesi sonucunda herhangi bir kullanıcıya ait bilgilerin çalınması, sistemden silinmesi veya değiştirilmesi halinde işbu hususu en kısa süre zarfında kişisel veri sahibine ve yetkili idari makamlara bildirmeyi taahhüt etmekteyiz.
6. Çerezler ve Beacon (Konum Talepli Reklam Uygulaması) Üzerinden Toplanan Veriler
İşbu Politika kapsamında yer alan Çerezler (“Cookies”), Yakala.co tarafından yürütülen internet siteleri ve mobil platformlar, üçüncü parti programlar veya internet siteleri üzerinden erişilen ve kullanılan platformlar için geçerlidir.
Çerezler bir internet sitesinin düzgün bir şekilde çalışması, kullanıcı deneyiminin iyileştirilmesi, sitenin geliştirilmesi ve optimize edilmesi, daha uygun, ilgiye dayalı reklam sunma, ziyaretçiler için ilgi çekici ve kişiselleştirilmiş bir internet sitesi/uygulama ve reklam portföyü sunmak amacıyla cihazlara (bilgisayar, telefon, tablet) yerleştirilen küçük veri parçacıklarıdır.
Yakala.co internet siteleri ve mobil uygulamalarına ait kullanım bilgileriniz, bahsi geçen Çerezler ile elde edilmektedir. Çerezler bir internet sitesi hakkında durum ve tercihleri saklayarak internet sitesi hakkında durum ve tercihleri saklayarak internetin kullanımını kolaylaştırır. Çerezler, Yakala.co tarafından yürütülen internet siteleri ve mobil platformların kaç kişi tarafından kullanıldığı, bir kişinin Yakala.co internet siteleri ve mobil platformlarını hangi amaçla, kaç kez ziyaret ettiği ve ne kadar kaldığı hakkında istatistiksel bilgileri elde etmek ve kullanıcılar için özel tasarlanmış kullanıcı sayfalarından dinamik olarak reklam ve içerik üretilmesine yardımcı olurlar.
Çerezler, ana bellekten veya elektronik postadan veri veya başkaca herhangi bir kişisel bilgi almak için tasarlanmamıştır. Tarayıcıların pek çoğu başta Çerezleri kabul eder biçimde tasarlanmıştır, ancak kullanıcılar dilerse Çerezler ’in gelmemesi veya Çerezler gönderildiğinde ikaz verilmesini sağlayacak biçimde ayarları değiştirebilirler. Ziyaretçi veya kullanıcı, işbu ayarları değiştirmediği sürece çerez kullanımına açık onay vermiş olduğu kabul edilir.
Çerezler ve beacon gibi teknolojileri kullanabilir, bunları cihazınıza yerleştirebiliriz. Çerezler vb. teknoloji ve paketleri kabul etmemeniz halinde Yakala.co internet siteleri ve mobil platformları beklediğiniz fonksiyonları gerçekleştiremeyebilir veya aksaklıklar oluşabilir.
Çerezler üzerinden alınan verileri üçüncü kişilerle reklam amaçlarıyla paylaşabiliriz. Daha detaylı bilgi için lütfen internet sitemizde yer alan Çerez Politikamızı inceleyiniz.
7. Bilgilerinizin Yönetimi
Bize başvurarak verilerimizin saklanmasını istemediğinizi belirtmeniz halinde, sistemimizin işleyişi için gerekli olmayan ve kanuni yükümlülüğü gereği saklamak zorunda olmadığımız veya kanunda saklanması için öngörülen sürelerin sona erdiği verileri ilgili mevzuatta öngörülen koşullar ve yöntemlerle silmeyi, yok etmeyi veya anonimleştirmeyi taahhüt ederiz.
Bize vereceğiniz destek ile kişisel bilgilerinizi, teknolojik imkânlar ışığında güncel ve doğru şekilde saklarız. Veri tabanlarımızda size dair hangi kişisel verileri tuttuğumuz da dâhil olmak üzere KVKK’da yer alan diğer hak taleplerinizi internet sitemizde yer alan Hürriyet Grubu Kişisel Verilerin İşlenmesi ve Korunması Politikası’nda da belirtilen usul ile elektronik posta adresine göndereceğiniz bir elektronik posta ile talep edebilirsiniz.
8. Elektronik iletilerin engellenmesi
Dilediğiniz anda pazarlamaya veya reklam amaçları ile size gönderdiğimiz elektronik posta veya anlık ileti hizmetlerinden, size mesajlarda sağlanan yöntemler ile çıkabilirsiniz. Bu durumda, mevzuat tarafından aksi öngörülmedikçe veri tabanlarımızda yer alan kişisel verileriniz silinecek, yok edilecek veya anonimleştirilecektir. Bu işlemlere dair detaylı bilgi için internet sitemizde yer alan Hürriyet Grubu Kişisel Verilerin İşlenmesi ve Korunması Politikasını inceleyebilirsiniz.
9. Çocuklar
Yakala.co olarak, iş birliği yaptığımız gerçek ve tüzel kişiler de dahil olmak üzere tüm departmanlarımız çocuklarınızın kişisel verilerinin hassasiyetinin farkında olup bu verilerin korunması hususunda en yüksek mertebede özeni göstermekteyiz. Çocuğunuzun kişisel verilerinin bizimle paylaşılması veli veya yasal temsilcinin sorumluluğundadır. Veli/yasal temsilci onayı olmadan paylaşılan kişisel veriler de dâhil olmak üzere çocuğunuzun kişisel verileri için bizlerle elektronik posta adresinden iletişime geçebilirsiniz.
18 yaşından küçük kullanıcıların verilerini kasten işlememekte olup, ebeveynlere çocuklarının çevrimiçi aktivitelerinin denetlenmesinde aktif bir rol üstlenmelerini tavsiye ederiz.
10. Politikamızda yapılan değişiklikler
Politikamız, müşterilerimizin kolay erişimi ve bilgilendirilmesi için www.yakala.co internet adresinde yayınlanmaktadır. Yakala.co, işbu Politika da dahil olmak üzere diğer politikalarını da kullanıcılarına, abonelerine veya ziyaretçilerine önceden haber vermeden, tek taraflı olarak değiştirebilir.
Politikalarımız www.yakala.co adresinde yayınlandığı tarihten itibaren yürürlüğe girer. İşbu sebeple Politika güncellemelerini takip etmenizi öneririz.
11. Uygulanacak Hukuk, Yetkili Mahkeme ve İcra Daireleri
İşbu Gizlilik Politikası, Türkiye Cumhuriyeti kanunların tabidir. Gizlilik Politikasının uygulanmasından doğabilecek her türlü uyuşmazlığın çözümünde İstanbul Çağlayan Mahkeme ve İcra Daireleri yetkilidir.
12. İletişim İzni
İşbu Gizlilik Politikasını kabul etmekle, bizimle paylaşılmasına rıza göstermiş olduğunuz kişisel verilerinizin, tarafınıza çeşitli avantajların sağlanıp sunulabilmesi ve size özel tanıtım, promosyon, reklam, satış, pazarlama, anket ve benzer amaçlı her türlü elektronik iletişimin telefon, kısa mesaj (SMS), elektronik posta ve benzeri yollarla yapılması ve diğer iletişim mesajlarının gönderilmesi amacıyla; toplanmasına, saklanmasına, işlenmesine, kullanılmasına ve Yakala.co’nun sözleşme ilişkisi içerisinde olduğu üçüncü kişilere aktarımına izin vermiş bulunmaktasınız.